Salicylic Acid Treatment/Chemische Peeling behandeling

Samengestelde peelingbehandeling voor de ontstekingsgevoelige huid. Peelingbehandeling van plantenextracten, fruitzuren en hoge concentratie salicylzuur kalmeren ontstekingen en geven een gezonde glow aan de huid.

Hoe werkt een peelingbehandeling?
De huid wordt eerst grondig gereinigd, waarna er met een samengestelde peeling gewerkt wordt. Na de peeling wordt de huid gekalmeerd met een verzachtend masker dat de genezing van de huid bevordert. Je krijgt na de behandeling producten mee voor de eerste dagen na de peeling (inbegrepen bij de prijs)

Dit samengestelde peeling bestaat uit verschillende fruitzuren, plantenextracten en een hoge concentratie salicylzuur. Dit is onder andere ontstekingsremmend. Deze behandeling is mooi bij acne veroorzaakt door de propioniacnes bacterie (bacteriële acne) of wanneer er veel ontstekingen aanwezig zijn op de huid. Wil jij je huid helemaal opfrissen? Dan is deze behandeling geschikt voor jou!

Wat doet deze peeling met mijn huid?
Deze chemische peeling verwijdert dode huidcellen van de buitenste huidlaag om zichtbare tekenen van acne, huidveroudering en (hyper)pigmentatie te helpen verminderen. Tevens werkt de peeling in op de bacterie die vaak verantwoordelijk is voor de vorming van acne. Frisse, onderliggende huidcellen komen sneller naar de oppervlakte waardoor een heldere, stralende huid met glow zichtbaar wordt.

Wat merk ik van deze chemische peeling?

  • Vermindering ontstekingen
  • Vermindering acne
  • Minder acne
  • Stralende huid met een gezonde glow
  • Betere opname van huidverzorgingsproducten
  • Vermindering van fijne lijntjes en beginnende rimpels
  • Verbetering huidkwaliteit
  • Verbetering van (acne) littekens
  • Egalere huid
  • Betere structuur van de huid

Kosten
€89 -. per behandeling. Heb je last van acne? Dan is het raadzaam om een kuur van 3 behandelingen te doen. Dit bespreekt de huidtherapeut vooraf met je, nadat er goed naar jouw huid gekeken is.

De behandelaars bij de•huidfactor zijn aangesloten bij alle zorgverzekeringen. Er is vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk indien u aanvullend verzekerd bent voor huidbehandelingen. Het bedrag dat u hierbij vergoed krijgt hangt af van uw persoonlijke polisvoorwaarden.

Veelgestelde vragen

Nee, de behandeling doet geen pijn. De peeling is een krachtige behandeling die jouw huid aanzet tot verbetering. De peeling die gebruikt wordt is “begrensd” dit houdt in dat het nooit te diep of te sterk in jouw huid kan doordringen. Na de peeling wordt er een speciaal masker aangebracht waardoor je na de behandeling een prettig gevoel aan de huid ervaart.

Na de behandeling is de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Dit is zichtbaar in wat lichte roodheid van de huid. Je kunt dit vergelijken met alsof je net gesport hebt. Gemiddeld trekt dit binnen 3 uur weer weg. Na de behandeling is het af te raden om make – up op te doen, dit kan de huid verstoppen. Zorg dus dat je deze behandeling niet plant op de dag van een feest

Ja. Vervellen is een effect van de peeling en bij deze peeling is het een gewenste huidreactie. We stimuleren namelijk de huid tot celvernieuwing waardoor er een mooiere stralende huid tevoorschijn komt. Dit houdt in dat de huid eerst kan gaan vervellen. Ook kan de huid even roder en droger zijn de dagen na de behandeling. Geef het echt even rustig de tijd en raak niet in paniek. Je huid heeft gemiddeld 7 dagen nodig totdat het volledig hersteld is. Pas dan kun je beoordelen wat het gedaan heeft. Het echte vervellen van de huid duurt vaak echter maar 1 a 2 dagen. 

De volledige hersteltijd is 7 tot 10 dagen. Echter ervaren cliënten vaak dat het vervellen 1 a 2 dagen duurt. Toch kan de huid nog even droger aanvoelen en eventueel iets roder. De dag na de behandeling mag je weer make- up dragen en dit camoufleren. 

Je krijgt voor de eerste 3 dagen na de behandeling producten mee voor thuis. Deze ondersteunen de huid in het herstelproces. Echter is het raadzaam om na de peeling met goede verzorgingsproducten te starten om de huid in betere conditie te houden. De huidtherapeut kan je hierin adviseren.

Dit hangt van het doel van de behandeling af. Wil je de huid een keer opfrissen? Dan is 1 behandeling geschikt. Één behandeling geeft een mooi resultaat, maar soms is het nodig om de behandeling te herhalen. Dit is het geval bij acne, acne littekens, of huiden die erg uit balans zijn. Daarvoor geldt: het is niet in één dag gekomen en het trekt niet in één dag weg. Je huid heeft dan iets meer ondersteuning nodig om tot een blijvend resultaat te komen. Bij hevigere acne is het raadzaam om een kuur van 3 behandelingen te doen, met een tijd van 3 weken tussen de behandelingen in. Ga je consequent met thuisproducten aan de slag? Dan zul je merken dat er minder behandelingen nodig zijn. De huidtherapeut kan een productadvies op maat voor je maken.