Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een krachtige en intensieve massage in de dieper gelegen huid. De huid bestaat uit verschillende lagen en een van deze diepere lagen is het bindweefsel. Deze bindweefsellaag is een van de belangrijkste onderdelen van de huid: het geeft onze huid stevigheid. In het bindweefsel wordt ook hyaluronzuur aangemaakt, deze lichaamseigen stof houdt vocht vast en creëert daardoor volume aan ons weefsel. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een rozijn en een druif. Het bindweefsel zorgt daarnaast nog voor de afvoer van afvalstoffen en is verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine in de huid.

vanHoe gaat een bindweefselmassage behandeling?
Niet voor niets is bindweefselmassage populair onder celebrities: het doel van een bindweefselmassage is namelijk om in te werken op rimpels, fijne lijntjes en verslapping. Daarnaast geeft het de huid een mooie glow. Tijdens de behandeling wordt dan ook zoveel mogelijk liftend gewerkt “a natural botox!”

De huid wordt op milde wijze gereinigd waarna er verschillende stevige manuele massagetechnieken gebruikt worden om het bindweefsel te stimuleren. Dit zorgt voor een verstevigend effect. Door stress of veranderingen kunnen er in de loop van de tijd verklevingen in de huid ontstaan welke weg worden gemasseerd. Dit zorgt ervoor dat zuurstofrijk bloed makkelijker door de huid kan stromen en afvalstoffen afgevoerd worden. Hét recept voor een stralende huid.

Na de bindweefselmassage wordt er een masker aangebracht aangepast op uw huidconditie om het effect van de massage te versterken en de huid even tot rust te laten komen, afsluitend wordt er een heerlijke verzorging aangebracht.

 

Is een bindweefselmassage geschikt voor mij?
Bindweefselmassage is geschikt voor iedereen die wilt werken aan een verslapte, ouder wordende huid. Het is ook mooi bij jongere mensen die preventief willen werken aan huidveroudering. Tevens is de massage mooi bij een grauwere huid of een grove huidstructuur.

 

Wat merk ik van een bindweefselmassage?

 • Liftend effect
 • Detox van de huid, afvalstoffen worden afgevoerd
 • Zuurstofrijk bloed stroomt beter door de huid
 • Natuurlijke glow
 • Minder grauwe of vermoeide huid
 • Stevigere huid
 • Mooiere huidstructuur –> minder grove huid
 • Verbetering van opname van huidverzorgingsproducten
 • Stimulatie collageen aanmaak
 • Meer volume in de huid
 • Minder verslapping van de huid

 

Veelgestelde vragen

Doet de behandeling pijn?
Een bindweefselmassage heeft een ander doel dan een ontspanningsmassage. Het doel van een bindweefselmassage is om de huid te stimuleren en blokkades weg te masseren. Het wegmasseren van blokkades kan soms als pijnlijk worden ervaren. Toch ervaren veel mensen daarna dat het gebied juist veel prettiger aanvoelt en alsof er echt iets met de huid is gebeurd. De behandeling wordt rustig opgebouwd in druk. De therapeut start milder en gaandeweg wordt de stevigheid opgebouwd. Je huid heeft dus even tijd om te wennen aan de technieken.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal behandelingen hangt af van je doel. Wil je effectief werken aan reeds bestaande verslapping en volumeverlies? Wil je verbetering van een grove huidstructuur of littekens? Dan is het meest effectief om een aantal behandelingen korter achter elkaar te ondergaan. Op deze manier kan volume van de huid mooi opgebouwd worden. Je huid heeft hier namelijk even tijd voor nodig. Wil jij het meest optimaal werken? Dan wordt geadviseerd om een kuur van 6 behandelingen te doen, 1 behandeling per week.

Is het doel om preventief aan anti – aging te werken? Dan is het mooi om eens in de 4 weken een professionele bindweefselmassage te ondergaan. Op deze manier zorg je ervoor dat de aanmaak van collageen in de huid gestimuleerd blijft en de huid een mooie glow houdt.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?
Tijdens de bindweefselmassage wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Dit is te zien aan een rossige gloed van de huid. Na de bindweefselmassage wordt er een kalmerend en verzorgend masker aangebracht dat de huid verzorgt en kalmeert na de massage. Dit is voor jou ook even een heerlijk relax moment. De roodheid van de huid is te vergelijken met een stevig uurtje sporten en trekt vanzelf weg. Hoelang dit duurt verschilt per persoon, bij sommige mensen is dit vrij snel, bij anderen kan dit tot 2 uur duren.

De dagen na de behandeling kan je huid wel wat beurs aanvoelen. Het bindweefsel bevindt zich dicht bij de spierlaag en het is te vergelijken met wat spierpijn. Klanten geven vaak aan dat het kan voelen alsof je lang met je mond open hebt gelegen bij de tandarts. Het wordt echter niet als pijnlijk of vervelend ervaren.

Hoe moet ik mijn huid behandelen na de behandeling?
Je mag gewoon alles doen met je huid zoals je normaal ook gewend bent. Belangrijk is wel om niet direct na de behandeling te gaan sporten of in de sauna te gaan. Daarnaast is het belangrijk om voldoende water te drinken. Door de massage wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en dit kan voor een vermoeid gevoel zorgen of zelfs hoofdpijn indien deze afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden. Drink dus voldoende.

Maak een afspraak..

..Voor jouw bindweefselmassage behandeling