Onrustige huid behandeling: bio-peeling

Een onrustige huid kan betekenen dat je last hebt van puistjes of bultjes, een rode huid, schilfers of verstopte poriën. De huid oogt niet egaal. Het kan glimmen of juist doffer ogen. Hier wil jij iets aan doen! 

Het ontstaan van een onrustige huid kan verschillende oorzaken hebben. Het kan getriggerd worden door voeding, hormonen, huidverzorging of stress. Een onrustige huid reageert hier heftiger op dan gemiddeld en dit kan erg vervelend zijn. 

 De Huidfactor is specialist en nummer 1 in de regio in de behandeling van de onrustige huid. Doelgerichte behandeling heeft namelijk altijd zin!

 

 

Onrustige huiden hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn per definitie gevoeliger. Dit komt omdat de huidbarriere is aangetast waardoor de huid uit balans is geraakt. Wordt deze barriere hersteld? Dan zul je ervaren dat onzuiverheden afnemen, je huid comfortabeler wordt, minder rood is en straalt!

Een behandeling die ingezet kan worden bij een onrustige huid is de biologische kruidenpeeling: ook wel bio-peeling genoemd. Dit is een manier van peelen waarbij er géén zuren worden gebruikt, maar alleen gewerkt wordt met natuurlijke kruiden en mineralen. Perfect voor huiden die uit balans zijn en meer rust nodig hebben.   

 

Wat doet een bio-peeling met de huid?

De insteek van de kruidenpeeling is het gezond opbouwen van de huid. Een huid die onrustiger is gaat teveel reageren op prikkels. De bio-peeling zorgt ervoor dat de huid rustiger wordt. Dit zie je terug in minder onzuiverheden, minder roodheid van de huid en een egalere huid. 

Het maakt je huid sterker en weerbaarder waardoor nieuwe onzuiverheden of onrustigheden in de toekomst weg zullen blijven. 

De bio-peeling zorgt ook voor regulatie van de talgproductie, hierdoor wordt de huid rustiger en zijn grove poriën en onzuiverheden minder zichtbaar. Daarnaast zorgt de peeling voor celvernieuwing, werkt het in op zonschade en wordt de collageenaanmaak in de huid gestimuleerd.

Door de loop van de jaren kan je huid er dof of vlekkerig uit gaan zien. Je kunt de bio-peeling zien als het natuurlijk “resetten” van je huid.

De kruidenpeeling versterkt de huid en mag in de zomer gewoon uitgevoerd worden. Het maakt de huid niet lichtgevoeliger. 

 

Is de biologische peeling geschikt voor mij?
De biologische kruidenpeeling kun je zien als het natuurlijk “resetten” van de huid op een veilige manier. Deze peeling is perfect voor huiden die uit balans zijn of wanneer je niet meer weet wat je met je huid aan moet.  Ook is het mooi om in te zetten wanneer je de huid een keer mooi op wilt frissen. 

 

Wat merk je van een biologische kruidenpeeling?

 • Vermindering rode huid
 • Een gezonde en sterke huid
 • Minder acne / onzuiverheden
 • Minder grove poriën
 • Resultaat na 1 behandeling
 • Vermindert klachten van Rosacea 
 • Vermindering gevoelige huid
 • Een egalere huid 
 • Minder droogte en schilfering van de huid
 • Voorkomt acne littekens
 • Betere opname van je verzorgingsproducten

 

Prijs

De kruidenpeeling is er in twee verschillende varianten: voor de gevoelige, rode en onzuivere huid en een sterkere variant voor de huid die eerder behandeld is geweest of waar sprake is van heftige acne. Twijfel je? Kies dan voor de kruidenpeeling voor de gevoelige huid. De huidtherapeut kijkt tijdens de behandeling nog welke het meest geschikt is voor jouw huid.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering is mogelijk bij een huidaandoening. Er is geen verwijzing nodig van huisarts.  

Biologische kruidenpeeling gevoelige/ onrustige huid: €89

Biologische kruidenpeeling voor de heftige acne huid: €94

 

   

  Veelgestelde vragen

  Doet de behandeling pijn?
  In 2020 heeft de bio-peeling van Neoderma een verandering ondergaan. De bio- peeling is verder doorontwikkeld waardoor de werking krachtiger is, maar er meer kalmerende kruiden aan zijn toegevoegd. Dit maakt dat de behandeling geen pijn doet. Met de bio- peeling kies jij voor resultaat: dit maakt deze behandeling dan ook anders dan een basisbehandeling bestaande uit een massage en een masker. Je huid wordt echt gestimuleerd en dit voel je, maar alle klanten ervaren dit vaak juist als prettig omdat ze ook merken dat er echt iets met de huid gebeurt. Na de behandeling kan je gezicht nog wat na-tintelen. Dit voel je alleen als je de huid aanraakt. Dit trekt vanzelf binnen een aantal uur weg.
  Voor welke leeftijd is de behandeling geschikt?
  De behandeling is geschikt voor alle leeftijden. Het is een goede anti- aging behandeling, maar kan ook mooi ingezet worden bij hele jonge huiden waarbij we liever (nog) geen sterke zuren gebruiken.
  Hoe zie ik eruit na de behandeling?
  De huid ziet er na de behandeling goed uit. Vaak ervaren mensen een prettig schoon gevoel , alsof de huid direct gezonder oogt. De doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd, hierdoor kun je er wat roder uitzien. Je kunt dit vergelijken alsof je even in de zon gezeten hebt, of bent gaan sporten. Belangrijk is dat je 12 uur na de behandeling niks aanbrengt op je gezicht, je kunt hiermee de huid onnodig verstoppen en het huidherstel tegenwerken. Je mag dus geen make-up aanbrengen nadien.
  Heeft de huid een speciale verzorging nodig na de behandeling?
  De eerste 5 dagen na de behandeling heeft je huid speciale verzorging nodig. Deze verzorging krijg je van de huidspecialist mee en is inbegrepen bij de prijs. De specialist legt je dit duidelijk uit na afloop van de behandeling.
  Ga ik erg vervellen?
  Kies je voor de bio – peeling dan kies je voor resultaat. Je huid gaat zich versterken en van binnenuit wordt de celvernieuwing gestimuleerd. Dit kun je merken aan het vervellen van de huid. De mate hoe iemand vervelt hangt af van de huid en is persoonlijk. Er is vooraf niet te voorspellen of jouw huid in meerdere of mindere mate gaat vervellen. Er zijn genoeg mensen waarbij er niet tot nauwelijks schilfering optreedt, maar er zijn ook klanten die 1 of 2 dagen behoorlijk vervellen. De huid heeft 7 tot 10 dagen nodig voordat het volledig hersteld is. In deze periode kan de huid wat droger, trekkeriger of schilferiger zijn. Bij de meeste mensen is hiervan echter maar 1 a 2 dagen echt sprake. Je mag in deze periode de huid wat camoufleren met make – up.

  Plan de bio-peeling niet in een week dat er belangrijke afspraken op de agenda staan, dan zit je altijd goed.

  Wat is de hersteltijd?
  De totale hersteltijd is 7 tot 10 dagen.
  Moet ik de behandeling herhalen?

  1 behandeling geeft een mooi resultaat, maar soms is het nodig om de behandeling te herhalen. Dit is het geval bij acne, rosacea, eczeem of huiden die erg uit balans zijn. Daarvoor geldt: het is niet in één dag gekomen en het trekt niet in één dag weg. Je huid heeft dan iets meer ondersteuning nodig om tot een blijvend resultaat te komen. Bij hevigere acne is het raadzaam om een kuur van 3 behandelingen te doen, met een tijd van 3 weken tussen de behandelingen in. Ga je consequent met thuisproducten aan de slag? Dan zul je merken dat er minder behandelingen nodig zijn. De huidtherapeut kan een productadvies op maat voor je maken.

  Maak een afspraak..

  ..Voor jouw Bio Peeling behandeling