Chemische peeling

Peelingbehandeling tegen pigmentvlekken, onzuiverheden of een grove huidsctructuur. Peelingbehandeling van plantenextracten en fruitzuren geven een gezonde glow aan de huid.

Hoe verloopt een chemische peeling?
De huid wordt grondig gereinigd waarna de peeling aangebracht wordt. Direct na het aanbrengen ervaar je een licht prikkelend gevoel op de huid. Wanneer de huidtherapeut de gewenste reactie van de huid ziet, wordt de peeling eraf gehaald. 

Er zijn verschillende soorten chemische peelings met verschillende zuren. De huidtherapeut kijkt eerst goed naar jouw huid en jouw huidwens. Hier wordt de peeling op aangepast.  Na de peeling wordt de huid gekalmeerd met een verzachtend masker dat de genezing van de huid bevordert. Je krijgt na de behandeling producten mee voor de eerste dagen na de peeling (inbegrepen bij de prijs)

Deze behandeling is mooi bij acne veroorzaakt door de propioniacnes bacterie (bacteriële acne) of wanneer er veel ontstekingen aanwezig zijn op de huid.  Daarnaast werkt een chemische peeling mooi bij pigmentvlekken of een rokershuid. Heb jij geen huidprobleem, maar wil jij je huid een keer helemaal opfrissen? Dan is deze behandeling geschikt voor jou!

 

Wat doet een chemische peeling met mijn huid?
Een chemische peeling verwijdert dode huidcellen van de buitenste huidlaag om zichtbare tekenen van acne, huidveroudering en (hyper)pigmentatie te  verminderen. Tevens werkt de peeling in op de bacterie die vaak verantwoordelijk is voor de vorming van acne. Frisse, onderliggende huidcellen komen sneller naar de oppervlakte waardoor een heldere, stralende huid met glow zichtbaar wordt.

 

Wat merk ik van deze chemische peeling?

 • Vermindering ontstekingen
 • Vermindering acne
 • Minder pigmentvlekken
 • Minder acne
 • Stralende huid met een gezonde glow
 • Betere opname van huidverzorgingsproducten
 • Fijnere porie – structuur
 • Vermindering van fijne lijntjes en beginnende rimpels
 • Verbetering huidkwaliteit
 • Verbetering van (acne) littekens
 • Egalere huid
 • Betere structuur van de huid

 

Meest gestelde vragen 

 

Doet een (chemische) peelingbehandeling pijn?
Nee, de behandeling doet geen pijn. De peeling is een krachtige behandeling die jouw huid aanzet tot verbetering. De peeling die gebruikt wordt is “begrensd” dit houdt in dat het nooit te diep of te sterk in jouw huid kan doordringen. Na de peeling wordt er een speciaal masker aangebracht waardoor je na de behandeling een prettig gevoel aan de huid ervaart.
Hoe zie ik eruit na de behandeling?
Na de behandeling is de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Dit is zichtbaar in wat lichte roodheid van de huid. Je kunt dit vergelijken met alsof je net gesport hebt. Gemiddeld trekt dit binnen 3 uur weer weg. Na de behandeling is het af te raden om make-up op te doen, dit kan de huid verstoppen. Zorg dus dat je deze behandeling niet plant op de dag van een feest.
Ga ik vervellen?
Ja. Vervellen is een effect van de peeling en bij deze peeling is het een gewenste huidreactie. We stimuleren namelijk de huid tot celvernieuwing waardoor er een mooiere stralende huid tevoorschijn komt. Dit houdt in dat de huid eerst kan gaan vervellen. Ook kan de huid even roder en droger zijn de dagen na de behandeling. Geef het echt even rustig de tijd en raak niet in paniek. Je huid heeft gemiddeld 7 dagen nodig totdat het volledig hersteld is. Pas dan kun je beoordelen wat het gedaan heeft. Het echte vervellen van de huid duurt vaak echter maar 1 a 2 dagen.
Wat is de hersteltijd van de behandeling?
De volledige hersteltijd is 7 tot 10 dagen. Echter ervaren cliënten vaak dat het vervellen 1 a 2 dagen duurt. Toch kan de huid nog even droger aanvoelen en eventueel iets roder. De dag na de behandeling mag je weer make- up dragen en dit camoufleren.
Moet ik mijn huid speciaal verzorgen na de behandeling?
Je krijgt voor de eerste 3 dagen na de behandeling producten mee voor thuis. Deze ondersteunen de huid in het herstelproces. Echter is het raadzaam om na de peeling met goede verzorgingsproducten te starten om de huid in betere conditie te houden. De huidtherapeut kan je hierin adviseren.
Moet ik de behandeling herhalen?
Dit hangt van het doel van de behandeling af. Wil je de huid een keer opfrissen? Dan is 1 behandeling geschikt. Één behandeling geeft een mooi resultaat, maar soms is het nodig om de behandeling te herhalen. Dit is het geval bij acne, acne littekens, of huiden die erg uit balans zijn. Daarvoor geldt: het is niet in één dag gekomen en het trekt niet in één dag weg. Je huid heeft dan iets meer ondersteuning nodig om tot een blijvend resultaat te komen. Bij hevigere acne is het raadzaam om een kuur van 3 behandelingen te doen, met een tijd van 3 weken tussen de behandelingen in. Ga je consequent met thuisproducten aan de slag? Dan zul je merken dat er minder behandelingen nodig zijn. De huidtherapeut kan een productadvies op maat voor je maken.

Maak een afspraak..

..Voor jouw Chemische peeling behandeling