Micro Needling

Huidafwijkingen als acne littekens, vergrote poriën, grove huidstructuur, striemen, zonbeschadiging, verlies van stevigheid en pigmentvlekken kunnen behandeld worden met de micro-needling behandeling.

 Hoe werkt een micro- needling behandeling?
Voorafgaande aan de behandeling wordt een huidscan gemaakt, dit wordt gedaan om een goede beoordeling van je huid te maken en of de dermapen behandeling geschikt is voor jouw huid.

De dermapen is een apparaat met kleine naaldjes. Deze naaldjes maken gecontroleerde microscopische openingetjes in de huid. Dit zijn miniscule wondjes.  In deze openingetjes wordt een hooggeconcentreerde vloeistof aangebracht welke past bij jouw huidconditie en doel van de behandeling. Dit kan bijvoorbeeld gericht zijn om pigment te verminderen, het vochtgehalte van de huid te verbeteren of om littekens te verminderen. Na de behandeling wordt een verkoelend masker aangebracht zodat de micro- wondjes die gemaakt zijn snel kunnen genezen. Na de behandeling brengt de specialist een speciale verzorging aan.

 

Wat doet een micro-needling / dermapen behandeling met mijn huid?
De behandeling zorgt voor een gecontroleerde beschadiging van de huid. De micro- openingetjes die gemaakt zijn gaan herstellen waarbij er nieuw collageen en elastine in de huid aangemaakt wordt. Dit zorgt voor verbetering van de huidsctructuur en vermindering van (acne) littekens. Naast  dit proces wordt er een ampull met specialistische werkstoffen aangebracht op de micro – openingen waardoor deze werkstuffen hun werking kunnen doen diep in de huid. De keuze van het ampull maakt de specialist aan de hand van de huidindicatie. In de weken na de behandeling gaat het ampull de huid stimuleren, bijvoorbeeld om ontstekingen te verminderen, pigment op te ruimen of het vochtgehalte van de huid te verbeteren. Na een micro- needling behandeling is de huid zichtbaar egaler, gezonder en steviger. Rimpels en lijntjes worden gecorrigeerd. (Acne)Littekens zijn minder zichtbaar.

 

Is een micro–needling / dermapen behandeling geschikt voor mij?
Deze behandeling  is geschikt wanneer je wilt werken aan een mooiere structuur van de huid. Het werkt mooi op (oude) littekens die bijvoorbeeld het gevolg zijn van acne of wanneer de huid begint te verouderen. 

Resultaat
Micro –needling of dermapen wordt vaak ingezet bij oude acne littekens. Dit zijn littekens die er soms al langere tijd zitten. De behandeling vervaagt de zichtbaarheid van deze littekens en verbeterd de huidstructuur. Omdat deze littekens er soms al lange tijd zitten, zijn er meer behandelingen nodig.  Je zult gaan merken dat je huid meer straalt, minder vlekkerig oogt en littekens minder zichtbaar zijn. Wil je ook werken aan anti-aging dan zul je ervaren dat er meer volume in de huid aanwezig is en lijntjes minder zichtbaar zijn.

 

Huidaandoeningen waarbij Micro needling ingezet kan worden:

 • Acne littekens
 • Littekens
 • Grove poriën
 • Grove huidstructuur
 • Huidoneffenheden
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Volumeverlies/ verslapte huid
 • Huid die dof oogt
 • Vlekkerige huid

 

De voordelen van Micro needling

 • De huid krijgt een gezonde glow
 • Verfijnde huidstructuur
 • Minder grove of vergrootte poriën
 • Minder zichtbaarheid van littekens
 • Beter vochtgehalte van de huid waardoor de huid er gezonder uitziet
 • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels
 • Meer volume in het gezicht doordat de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt
 • Egalere huid met minder vlekjes

 

Veelgestelde vragen

Doet de behandeling pijn?
De behandeling is gevoelig. Echter na het kalmerende masker is er weer een aangenaam huidgevoel.
Hoe zie ik eruit na de behandeling?
De huid ziet er roder uit na de behandeling. Alsof je heel intensief gesport hebt. Dit trekt binnen een aantal uren weg. Ook kan de huid wat warm aanvoelen.
Ga ik vervellen?
Je gaat niet vervellen na de behandeling
Hoelang is de hersteltijd?
De roodheid trekt binnen een aantal uren weg. Soms heeft dit 1 tot 1,5e dag nodig. Daarna mag je make- up aanbrengen. Je gaat niet vervellen na de behandeling. Wel kan de huid wat schraler aanvoelen. De totale hersteltijd is 6 dagen, maar de meeste cliënten ervaren na een dag of 2 dat de huid niet meer rood is.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Één behandeling frist de huid op of werkt preventief tegen huidveroudering. Één behandeling geeft een mooi resultaat, maar soms is het nodig om de behandeling te herhalen. Dit is het geval bij acne littekens, een grove huidstructuur met veel grove poriën of huiden die erg uit balans zijn. Daarvoor geldt: het is niet in één dag gekomen en het trekt niet in één dag weg. Je huid heeft dan iets meer ondersteuning nodig om tot een blijvend resultaat te komen. Bij acne littekens is het raadzaam om een kuur van 5 behandelingen te doen, met een tijd van 3 weken tussen de behandelingen in.

Maak een afspraak..

..Voor jouw micro needling behandeling