Retinol Peeling

Huidverslapping, rimpels en fijne lijntjes: het ontstaat bij het ouder worden van de huid. Retinol is een middel om dit tegen te gaan. Retinol is namelijk een van de krachtigste middelen op de markt in de strijd tegen huidveroudering.

Wat houdt een retinol peeling in?
Een retinol behandeling is een beleving op zich! Het is namelijk een manier van peelen zonder vervelend huidgevoel. Je huid wordt eerst gereinigd, waarna eventuele onzuiverheden worden verwijderd. Hierna wordt de huid gemasseerd : dit is om de doorbloeding te stimuleren en de huid voor te bereiden op het retinol. Als laatste wordt het retinol aangebracht: dit voelt als een aangename creme. De retinol trekt uiteindelijk in de huid waar het zijn werking gaat uitoefenen. Comfort en krachtige anti-aging behandeling in één!

 

Wat merk ik van een retinol peeling?
De retinol heeft even de tijd nodig om de huid te activeren tot vernieuwing. Je huid heeft hier even de tijd voor nodig, een beetje geduld is dus noodzakelijk na de behandeling. Een retinol peeling is namelijk geen “quik fix” maar brengt echt verandering in de huid. Na 6 – 8 weken zie je het meest optimale resultaat. Retinol zorgt ervoor dat de huid collageen en elastine aan gaat maken, je merkt dat verslapping van de huid afneemt. Daarnaast zorgt het voor opvulling van fijne lijnjes en verbetering van de huidsctructuur.

 

Een retinol peeling zorgt voor:

  • Een stralende huid
  • Minder fijne lijntjes
  • Meer volume in de huid
  • Minder zichtbare wallen
  • Mooiere huidstructuur
  • Glow van de huid
  • Geen rokershuid meer

 

Veel gestelde vragen

Doet de behandeling pijn?
Nee! De retinol peeling is een heerlijke behandeling om te ondergaan.
Hoe zie ik eruit na de behandeling?
Na de behandeling wordt er een speciale crème aangebracht die ervoor zorgt dat de retinol nog uren doorwerkt. Dit ziet eruit alsof je een beetje een vettige creme over je gezicht hebt. De huid is niet rood en ziet er goed uit. De creme mag je pas de na 8 uur van je gezicht wassen. Vaak valt het andere mensen niet op, maar plan de afspraak voor de zekerheid niet op de dag dat je nog belangrijke afspraken hebt.
Ga ik vervellen?
Je kunt licht vervellen de dagen na de peeling, maar dit hoeft niet. De meetse mensen ervaren een aantal dagen een beetje een droog gevoel aan de huid. Dit is een gewenste huidreactie. Je mag dit camoufleren met make-up.
Hoelang is de hersteltijd?
Het meest optimale resultaat zie je na 6 – 8 weken na de behandeling.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het huidverouderingsproces wordt niet gestopt en gaat door. Daarom is het raadzaam om de behandeling eens per 6 maanden te herhalen. Wil je het meest optimale uit je huid halen en actief werken aan het verjongen van de huid? Dan is voor het meest optimale resultaat aan te raden om een kuur van 3 retinol behandelingen te doen met een tussentijd van 6 weken.
Doet de behandeling pijn?
De behandeling is gevoelig. Echter na het kalmerende masker is er weer een aangenaam huidgevoel.
Hoe zie ik eruit na de behandeling?
De huid ziet er roder uit na de behandeling. Alsof je heel intensief gesport hebt. Dit trekt binnen een aantal uren weg. Ook kan de huid wat warm aanvoelen.
Ga ik vervellen?
Je gaat niet vervellen na de behandeling
Hoelang is de hersteltijd?
De roodheid trekt binnen een aantal uren weg. Soms heeft dit 1 tot 1,5e dag nodig. Daarna mag je make- up aanbrengen. Je gaat niet vervellen na de behandeling. Wel kan de huid wat schraler aanvoelen. De totale hersteltijd is 6 dagen, maar de meeste cliënten ervaren na een dag of 2 dat de huid niet meer rood is.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Één behandeling frist de huid op of werkt preventief tegen huidveroudering. Één behandeling geeft een mooi resultaat, maar soms is het nodig om de behandeling te herhalen. Dit is het geval bij acne littekens, een grove huidstructuur met veel grove poriën of huiden die erg uit balans zijn. Daarvoor geldt: het is niet in één dag gekomen en het trekt niet in één dag weg. Je huid heeft dan iets meer ondersteuning nodig om tot een blijvend resultaat te komen. Bij acne littekens is het raadzaam om een kuur van 5 behandelingen te doen, met een tijd van 3 weken tussen de behandelingen in. Ga je consequent met thuisproducten aan de slag?

Maak een afspraak..

..Voor jouw Retinol Peeling behandeling