Micro-Needling/Dermapen behandeling

Huidafwijkingen als acne littekens, vergrote poriën, grove huidstructuur, striemen, zonbeschadiging, verlies van stevigheid en pigmentvlekken kunnen behandeld worden met de micro-needling behandeling.

Hoe werkt een micro- needling behandeling?
Voorafgaande aan de behandeling wordt een huidscan gemaakt, dit wordt gedaan om een goede beoordeling van je huid te maken en of de dermapen behandeling geschikt is voor jouw huid. Daarna wordt je huid gereinigd en wordt er een emulsie met aloe vera aangebracht die de huid voorbereid op de behandeling. Nadat dit ingewerkt is worden er met een speciaal apparaat gecontroleerde microscopische openingen in de huid gemaakt. In deze wondjes wordt een speciale vloeistof aangebracht welke past bij jouw huidconditie en doel van de behandeling. Dit kan bijvoorbeeld gericht zijn om pigment te verminderen, het vochtgehalte van de huid te verbeteren of om littekens te verminderen. Na de behandeling wordt een verkoelend en huidherstellend masker aangebracht zodat de micro- wondjes die gemaakt zijn snel kunnen genezen. Na de behandeling brengt de specialist een speciale verzorging aan.

Wat doet een micro-needling behandeling met mijn huid?
De needling behandeling zorgt voor een gecontroleerde beschadiging van de huid. De micro- openingetjes die gemaakt worden gaan herstellen waarbij er nieuw collageen en elastine in de huid aangemaakt wordt. Dit zorgt voor verbetering van de huidsctructuur. Naast deze werking wordt er nog een ampull met hoge werkstoffen aangebracht op de micro – openingetjes waardoor deze werkstuffen hun werking kunnen doen diep in de huid. De keuze van de ampull maakt de specialist aan de hand van de huidindicatie. In de weken na de behandeling gaat de ampull de huid stimuleren, bijvoorbeeld om ontstekingen te verminderen, pigment op te ruimen of het vochtgehalte van de huid te verbeteren. Na een micro- needling behandeling is de huid zichtbaar egaler, gezonder en steviger. Rimpels en lijntjes worden gecorrigeerd. Littekens zijn minder zichtbaar.

Is een micro–needling, dermapen behandeling geschikt voor mij?
Een needling behandeling is geschikt als je wilt werken aan een mooiere structuur van de huid. Het werkt mooi op (oude) littekens die bijvoorbeeld het gevolg zijn van acne.

Resultaat
Micro –needling of dermapen wordt vaak ingezet bij oude acne littekens. Dit zijn littekens die er soms al langere tijd zitten. De micro-needling behandeling vervaagt de zichtbaarheid van deze littekens en verbeterd de huidstructuur. Omdat deze littekens er soms al lange tijd zitten, zijn er meer behandelingen nodig. In dat geval raden wij 5 behandelingen aan. Je zult merken dat je huid meer straalt, minder vlekkerig oogt en littekens minder zichtbaar zijn. Wil je ook werken aan anti-aging dan zul je ervaren dat er meer volume in de huid aanwezig is en lijntjes minder zichtbaar zijn.

Huidaandoeningen waarbij de needling / dermapen mooi ingezet kan worden:

 • Acne littekens
 • Littekens
 • Grove poriën
 • Grove huidstructuur
 • Huidoneffenheden
 • Fjine lijntjes en rimpels
 • Volumeverlies/ verslapte huid
 • Huid die dof oogt
 • Vlekkerige huid

Huidaandoeningen waarbij de needling / dermapen mooi ingezet kan worden:

 • De huid krijgt meer zijn glow terug
 • Verfijnde huidstructuur
 • Minder grove of vergrootte poriën
 • Minder zichtbaarheid van rest littekens
 • Beter vochtgehalte van de huid waardoor de huid er gezonder uitziet
 • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels
 • Meer volume in het gezicht doordat de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt
 • Egalere huid met minder vlekjes

Kosten
Dermapen behandeling hele gelaat: €115
Gelaat + hals en decolleté €150
Voor deze behandeling is vergoeding uit de zorgverzekering mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent voor huidbehandelingen.

Veelgestelde vragen

De behandeling is gevoelig. Echter na het kalmerende masker is er weer een aangenaam huidgevoel.

De huid ziet er roder uit na de behandeling. Alsof je heel intensief gesport hebt. Dit trekt binnen een aantal uren weg. Ook kan de huid wat warm aanvoelen.

Je gaat niet vervellen na de behandeling

De roodheid trekt binnen een aantal uren weg. Soms heeft dit 1 tot 1,5e dag nodig. Daarna mag je make- up aanbrengen. Je gaat niet vervellen na de behandeling. Wel kan de huid wat schraler aanvoelen. De totale hersteltijd is 6 dagen, maar de meeste cliënten ervaren na een dag of 2 dat de huid niet meer rood is.

Één behandeling frist de huid op of werkt preventief tegen huidveroudering. Één behandeling geeft een mooi resultaat, maar soms is het nodig om de behandeling te herhalen. Dit is het geval bij acne littekens, een grove huidstructuur met veel grove poriën of huiden die erg uit balans zijn. Daarvoor geldt: het is niet in één dag gekomen en het trekt niet in één dag weg. Je huid heeft dan iets meer ondersteuning nodig om tot een blijvend resultaat te komen. Bij acne littekens is het raadzaam om een kuur van 5 behandelingen te doen, met een tijd van 3 weken tussen de behandelingen in. Ga je consequent met thuisproducten aan de slag?